Prevenció de la radicalització violenta de joves. Fase IV. Any 2. Formació Professional

Número:
2022265
Estat:
Actiu
Beneficiari:
Joves
País:
MARROC
Continent:
ÀFRICA
Àmbit:
Moviment de persones
Aportació del Fons:
70.000€
Entitat executora:
Mans Unides- ATIL
SINOPSI:

El projecte forma part de la quarta fase del procés de prevenció de la radicalització violenta de joves a barrris vulnerables de la ciutat de Tetuán.

Aquesta quarta fase consta de dos projectes complementaris, cadascun de dos anys de durada. Un primer projecte estén a un barri nou i consolida el model d’intervenció a les escoles públiques d’educació secundària. I un segon projecte, el qual compta amb el suport del Fons Menorquí a la seva convocatòria 2021 per el primer any d’execució, i es sol·licita el suport a la convocatòria de 2022 pel segon any d'execució. El projecte es centra en l'enfortiment del sistema públic de formació professional, per promoure l'ocupabilitat i la inserció sociolaboral, especialment dels joves en risc d'exclusió social que han abandonat els estudis i que , per tant, quedaven exclosos del model d'intervenció en educació secundària. El projecte dissenya i posa en marxa un dispositiu d'identificació, derivació i acompanyament (IDA) de joves en risc d'exclusió social en els barris de Coelma i Taboula-Kakata, per integrar-los en programes de formació professional. La pobalció titular de drets del projecte previst és de 200 joves (al manco un 40% dones).

De manera complementària, el projecte enforteix el sistema públic de formació professional, amb la finalitat de promoure l’ocupació i l'autonomia de la població jove, mitjançant la posada en marxa d'un procés d'acció participativa (AP) d'identificació de necessitats formatives, inscripció en noves branques de formació, i la realització de tallers d'habilitats personals i de desenvolupament personal per millorar les competències, afavorir els hàbits de formació i educació, i facilitar-ne la inserció en els recursos formatius