Pal·liar l’impacte de la Covid-19 mitjançant l’acció sanitària i social a Tassift

Número:
2020146
Estat:
Actiu
Beneficiari:
Camperols i població rural
País:
MARROC
Àmbit:
Sostenibilitat al planeta i canvi climàtic
Aportació del Fons:
40.000€
Entitat executora:
ADEO
SINOPSI:

El present projecte pretén la millora dels serveis sanitaris de la comuna territorial de Tassift, per donar resposta a la problemàtica de la propagació del virus Covid-19.
Davant d’aquesta situació, l’associació ADEO a través del contacte amb la comuna de Tassift , la direcció d’educació de Chefchaouen, la direcció del centre mèdic de Tassift i amb la delegació de sanitat de la província de Chefchaouen, ha identificat la necessitat de treballar en els següents eixos:

  • Sensibilització dels habitants de la conca de Oued Laou de l’existència del virus i limitar el seu impacte. Aquesta activitat de sensibilització permetrà rompre amb les idees errònies esteses entre la població. Seran organitzades amb la col·laboració de la delegació de sanitat de la província de Chefchaouen.
  • El tracte i detecció dels casos asimptomàtics de zona de Tassift, s’enfocarà des de l’àmbit sanitari, per tal d’afrontar els efectes de la Covid-19 que pateix una situació alarmant en la comuna per falta de material sanitari i absència de sala equipada i especialitzada per atendre dels casos infectats per al virus a Tassift. En aquest sentit es planteja la millora de la prestació de servei al centre de salut davant de la pandèmia, com un servei bàsic.
  • Implicar la població local en una visió de futur, després de la Covid-19, permetent enfortir les capacitats de les entitats locals per tal de promoure accions que valoritzin els recursos naturals, l’objectiu essencial d’aquesta acció és modelar la mentalitat dels joves i activistes de les associacions i cooperatives locals, així com recolzar al polítics veterans o nous candidats a adquirir coneixement de les possibilitats de riquesa natural local que poden ser la base d’una economia local que permeti crear llocs de treball legal i alliberar-se de la pobresa induïda pels efectes directes del confinament degut a la pandèmia.