AJUDA HUMANITÀRIA A UCRAÏNA AMB LA COMPRA DE GENERADORS ELÈCTRICS

EL FONS MENORQUÍ DE COOPERACIÓ DESTINA 21.000€  A LA COMPRA DE GENERADORS QUE DONIN ELECTRICITAT A LA POBLACIÓ D’UCRAINA

El Fons Menorquí de Cooperació ha destinat 21.000€ a compra d’equipaments i generadors que serveixin per donar electricitat a la població ucraïnesa. Aquest és el tercer projecte d’ajuda humanitària per Ucraïna que aprova el Fons des que en el passat mes de març el país va ser envaït per Rússia. En total, l’entitat de cooperació menorquina ha finançat un total de 46.168,85€ en ajuda humanitària per a víctimes de la guerra. Aquesta xifra és exactament l’import de les donacions que han fet fins a dia d’avui la gent de Menorca i les administracions de l’illa al compte d’emergència per Ucraïna del Fons Menorquí.

Nou mesos després, la guerra continua. Varies regions del país es troben actualment sense electricitat degut als bombardejos russos sobre infrastuctures vitals per a la ciutadania. L'arribada de l'hivern i les baixes temperatures han agreujat la crisis humanitària que està vivint el poble ucraïnès. És per aquest motiu la importància d'abastir certes regions i alleujar a la població que ha de fer front a un conflicte bèl·lic sumat als riscos de patir tràgiques conseqüències degudes a les baixes temperatures.

Aquesta nova partida es suma als dos anteriors projectes duts a terme pel Fons Menorquí de Cooperació des de l'inici de la Guerra. El primer projecte, que s’ha executat amb la col·laboració de l’associació ALDA, ha comptat amb un pressupost de 10.168,85€ i s’ha centrat en donar ajuda humanitària i emergència a persones refugiades d’Ucraïna als municipis fronteres del país veí Moldàvia.

El segon, també d’ajuda humanitària i emergència, es duu a terme a través de la Fundació Mussol i la contrapart ucraïnesa Youth Space a través dels ajuntaments de diversos municipis a territori ucraïnès. Compta amb un pressupost de 15.000€ per proporcionar ajut humanitari a la població desplaçada interna i la població no desplaçada afectada per la guerra a les regions de Zaporizhzhia i Kharkiv (zona oriental) i a la regió de Zakarpattya (zona occidental).

D’aquesta manera, l’entitat segueix responent al compromís adquirit davant la societat menorquina de respondre a l’emergència provocada a causa de la invasió de Rússia al poble ucraïnès amb un total de 46.168,85€. 

En aquest sentit, el president del Fons Menorquí de Cooperació, Martí Riera, recorda que “fem possible, una vegada més, que la solidaritat del poble de Menorca arribi allà on es necessita” alhora que agreix la confiança que la ciutadania menorquina ha dipositat en el Fons.

Carrec:
Fons Menorquí de Cooperació
DOCUMENTS ADJUNTS
NdP - UCRAINA 3er projecte.pdf