Obrim un compte bancari per projectes d’emergència a Ucraïna

La solidaritat que la guerra d’Ucraïna ha despertat entre la ciutadania menorquina, així com la voluntat manifesta de les administracions de l’illa de donar suport al poble ucraïnès, han empès el Fons Menorquí de Cooperació a obrir un compte bancari per aquelles persones i entitats que vulguin fer donacions per donar resposta a les necessitats sorgides de la guerra. Els diners que es recaptin es destinaran a projectes d’emergència a través d’entitats menorquines que treballen a la zona i també directament des del mateix Fons Menorquí. D’aquesta manera es cerca donar una resposta unitària i coordinada des de Menorca davant la invasió d’Ucraïna. 

El conflicte armat, al bell mig d’Europa, està provocant nombroses mostres de solidaritat a Menorca, que són ateses per part del Fons Menorquí, si bé es considera oportú recordar que els primers moments d’una emergència humanitària són de caos i descontrol i que, per tant, qualsevol intervenció requereix d’una resposta planificada per tal de poder donar resposta de la manera més efectiva a les necessitats reals del moment. 

En aquests moments, des de l’entitat de cooperació menorquina s’està valorant l’opció de dur a terme intervencions d’emergència de manera conjunta amb municipis d’Ucraïna i dels veïns. També s’ha contactat amb les ONG de Menorca que tenen presència a la zona del conflicte bèl·lic, com ara Creu Roja, Caritas o Apotecaris Solidaris, per conèixer les possibilitats d’una possible col·laboració. Aquestes accions s’aniran definint en el decurs dels propers dies. 

Aquesta iniciativa se suma a la disponibilitat de les cinc places d’acollida que el Consell de Menorca ja ha posat a disposició de persones refugiades procedents d’Ucraïna, i que es troben en el pis d’emergències que gestiona el Fons Menorquí. L’entitat també ha aprovat, en reunió extraordinària de la seva junta de govern, una declaración de condemna enèrgica i rotunda de l’atac perpetrat per Rússia a Ucraïna, alhora que mostra el seu suport i solidaritat al poble ucraïnès, a la qual es trasllada tota la màxima solidaritat i afecte.

L’objectiu de tot plegat és mostrar, una vegada més, la unitat de Menorca davant d’una situació d’emergència humanitària com la de la invasió d’Ucraïna. Menorca és una illa solidària, tal com ha mostrat amb les mobilitzacions contra la guerra d’Iraq o, més recent, contra la guerra d’Afganistan, Síria i a favor de l’acollida de les persones refugiades d’aquests països.

El compte bancari, que s’ha obert a Caixa Colonya, és el següent: 

ES82 2056 0014 1620 9123 3821