EL FONS S'ADHEREIX A L'ENCESA DE TALAIOTS PELS DRETS HUMANS

11/01/2022
  • Cartell

El Fons Menorquí de Cooperació s'adhereix un any més a l’acte "Encesa de Torres, Talaies i Talaiots de la Mediterrània: Un cant pels Drets Humans". Aquest esdeveniment té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania en defensa dels drets humans, especialment de les persones refugiades que es veuen obligades a deixar els seus països d'origen per causa de conflictes econòmics, polítics o climàtics. 

L'encesa de talaiots tindrà lloc dissabte 15 de gener a diferents poblats talaiòtics de Menorca. A les 13.00 hores es farà una encesa amb bengales de fum i a les 18.30 hores amb bengales de llum, de manera simultània a altres indrets de la Mediterrània com Mallorca, Eivissa i Formentera, alguns punts de la península (d'Andalusia, Comunitat Valenciana i Catalunya), i altres punts de Grècia o el nord d'Àfrica. 

Encesa cartell

El Fons Menorquí de Cooperació participarà a l'acte central de l'esdeveniment, al jaciment de Son Catlar (Ciutadella), on hi haurà la lectura del manifest de la causa per part de representants d’Amnistía Internacional. A més, la cantant ciutadellenca Clara Gorrias interpretarà el cant "Viatge a Ítaca", de Lluís Llach. 

En total, al voltant de Menorca s'encendran una trentena de talaiots dels municipis de Ciutadella, Ferreries, Es Migjorn Gran, Alaior, Maó, Sant Lluís i Es Castell. L'encesa dels talaiots la faran entitats de l'illa i persones que, a títol personal, s'han adherit a aquesta iniciativa. Es tracta d'un acte obert al públic, emmarcat dins del programa d'activitats del Dia de Menorca. 

A més del caire reivindicatiu d'aquest esdeveniment, amb l'encesa de talaiots es pretén recrear el que podria haver estat la comunicació visual entre assentaments talaiòtics durant la prehistòria de Menorca.  

Dels 28 talaiots que es preveu encendre, es recomana assistir a l'encesa als jaciments de Son Catlar o Montefí (a Ciutadella), Binicodrell (as Migjorn Gran), Torre d'en Galmés (a Alaior) o Talatí de Dalt o Trepucó (a Maó), perquè són els punts de més fàcil accés i millor visibilitat per veure l'acte d'encesa. 

Per a més informació podeu contactar amb l'organització a través del correu talaiotsdretshumans@gmail.com o telefònicament 666731072.