EL FONS MENORQUÍ COL·LABORA EN L'ORGANITZACIÓ DE TALLERS SOBRE IDENTITAT DE GÈNERE I DIVERSITAT SEXUAL ALS INSTITUTS DE MENORCA

29/10/2021

Acostar la diversitat als entorns educatius per a generar una reflexió entre els estudiants sobre la importància de reconèixer la diversitat sexual i de gènere a la nostra societat. És l'objectiu dels tallers que imparteixen l’ONGD Thakhi-Runa i l’associació Balears Diversa a instituts de Menorca amb el finançament de la Direcció General de Cooperació de les Illes Balears i el Fons Menorquí.

Els primers tallers de Sensibilització es van impartir als alumnes del cicle formatiu de grau mitjà d'Activitats de Temps Lliure de l'IES Cap de Llevant de Maó, que van participar en una performance irònica titulada "La diversitat té els seus fruits”. Segons la presidenta i representant de Balears Diversa, Laura Durán, que va participar en aquesta activitat, “la societat, l’estat i fins i tot el propi col·lectiu LGTBI+ tenen un deute històric amb les persones trans i especialment amb les dones trans. Per això posem en valor la feina que desenvolupa Thakhi-Runa en els centres educatius, que considerem una eina fonamental per erradicar la discriminació futura i evitar seguir amb la por, rebuig, agressions… i deixar de ser tractats com a població de segona o tercera i poder tenir el reconeixement real i efectiu que qualsevol ésser humà té per ser qui és i estimar en llibertat”. 

Taller diversitat sexual

Thakhi-Runa i Balears Diversa pretenen denunciar des de la pedagogia, el col·loqui i la reflexió la greu situació de vulneració de drets humans per causa de l’orientació sexual i identitat de gènere que pateix la població mundial. A més, volen implicar als més joves a contribuir a l'erradicació de la discriminació sexo genèrica a escala local, a través d’una mirada a escala global. Als tallers s’han destacat especialment les múltiples vulneracions que pateixen les persones que s’han vist obligades a migrar a causa de la seva diversitat, identitat de gènere, orientació sexual o expressió de gènere. 

Taller diversitat sexual 2

Aquesta activitat compta amb el finançament de la Direcció General de Cooperació de les Illes Balears en col·laboració amb el Fons Menorquí de Cooperació.