Alumnes de l'IES Biel Martí entreguen 2.825 euros al Fons per projectes de migracions

  • donatiu alumnes ies biel martí

El Fons Menorquí de Cooperació ha rebut avui un donatiu de 2.825 euros per part dels alumnes de primer d’ESO de l’institut Biel Martí que enguany han cursat l’optativa de ‘Projectes’. Els alumnes han dedicat el curs a estudiar els moviments de persones i les migracions; com a part de les activitats, cada un d’ells ha entrevistat a una persona de Ferreries o Es Mercadal que al llarg de la seva vida s’hagi hagut de traslladar a viure a una altra banda pel motiu que sigui, i tot això ho han recollit en una publicació.

En total són una cinquantena d’històries que recullen experiències vitals tan diverses com nouvinguts a Menorca, avis que van haver d’emigrar fora de l’illa, o fins i tot familiars que estudien fora de Balears. Amb els beneficis que han tret de la venda de Migrants de Ferreries i des Mercadal. Historietes de la nostra gent, així com d’altres productes solidaris que han elaborat al llarg de l’any, han replegat aquests 2.825 euros que avui han entregat com a donatiu al Fons Menorquí de Cooperació.

donatiu ies biel marti

Després d’una breu visita a la seu del Fons a Ferreries, s’ha celebrat un acte a l’església de Santa Maria, on els alumnes han comentat el que han après enguany amb el projecte i, per part del Fons, se’ls hi han exposat tres possibles projectes dins l’eix ‘Moviment de persones’ per tal que fossin els mateixos estudiants els qui escollissin a quin dedicar els seus doblers. Aquests projectes actuen a les illes de Lesvos (Grècia), Chíos (Grècia) i les Canàries. Tot i que la major part de les accions internacionals del Fons Menorquí de Cooperació es duen a terme fora del continent europeu, en el cas de les fronteres, considerades espais de no drets, es constaten les mateixes problemàtiques per tot i per tant són també zones prioritàries.

Per majoria, el projecte guanyador ha estat un de recolzament sociojurídic a les persones migrants que arriben a les Illes Canàries, una iniciativa que està en procés d’iniciar-se.

donatiu ies biel marti votacions