El Fons organitza el cicle de webinars 'Fronteres. Territoris de no drets'

14 i 15 de juny
  • cartell webinar fronteres fons
Horari:
dia 14 a les 13h i dia 15 a les 17h

En motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades que es commemora dia 20 de juny, el Fons Menorquí de Cooperació i el Fons Mallorquí de Cooperació hem organitzat conjuntament un cicle de webinars sobre 'Fronteres. Territoris de no drets'.

Un grup de ponents molt destacats ens aproparan la realitat que es viu a les fronteres que tenim més a prop: de les illes gregues a les Illes Canàries.

Precisament l'experiència tant de les gregues com les Canàries ens mostra que les illes són territoris de pas i acaben essent moltes vegades territoris presó. Les Balears també som illes i, per tant, susceptibles d'acabar vivint aquesta mateixa realitat. De fet, ja ho hem comprovat en alguna ocasió que som territori de pas. Per això, des del Fons Menorquí consideram important conèixer les experiències d'altres bandes perquè això ens pot ajudar a ser més conscients i aprendre a donar respostes des de la defensa dels drets humans i la dignitat de les persones, i a la vegada mantenir la convivència i la cohesió social a la nostra illa.

El webinar de dilluns 14 a les 13h (hora peninsular) es centrarà en 'Mobilitat humana i vivències de frontera' i comptarà amb la participació de Blanca Garcés, investigadora sènior de l'àrea de Migracions del CIDOB; Teodoro Bondyale, de la Federación de Asociaciones Africanas en Canarias (FAAC), i Lorraine Leete, del Legal Center Lesvos que opera a Grècia. 

Pel que fa al webinar de dimarts 13 a les 17h (peninsular), tractarà de 'Realitats a frontera sud' i comptarà amb Koldobi Velasco Vázquez, de Red canaria por los derechos de las personas migrantes; Carmen Díaz-Bertrana, de Somos Red; Mame Cheikh Mbaye, de la Federación de Asociaciones Africanas en Canarias (FAAC); Marco Aparicio, professor de Dret Constitucional de la Universitat de Girona, i Carlos Martín, de la plataforma Les Balears Acollim.

 

Organitzador:
Fons Menorquí de Cooperació i Fons Mallorquí de Cooperació
DOCUMENTS ADJUNTS
Cartells en català i castellà
Enllaços relacionats
Clicau aquí per entrar al webinar de dilluns 14 a les 13h Clicau aquí per entrar al webinar de dimarts 15 a les 17