Activitats socioeducatives per a la prevenció de la radicalització violenta a Coelma

Coelma és un districte periurbà de Tetuan (Marroc) amb clars indicadors d'exclusió social en el qual s'han detectat focus de captació de joves per part d'organitzacions de radicalisme violent. 

Des de fa uns anys Mans Unides col.labora amb l'ONGD marroquina ATIL per prevenir l'abandonament escolar, lluitar contra la violència als centres educatius i promoure una convivència pacífica i inclusiva en aquesta zona. 

Mitjançant el projecte Prevenció de la Radicalització Violenta del Joves que desenvolupen aquestes dues entitats amb el finançament del Fons Menorquí de Cooperació s'ha aconseguit la posada en marxa per part de la comunitat educativa del districte de Coelma d'un programa d'activitats socioeducatives per a la prevenció de la radicalització violenta que compta amb el suport de l'Acadèmia Regional d'Educació i Formació a la regió Tànger-Tetuan-Alhucemas.

Les principals activitats realitzades en el projecte han estat les següents: 

  • Disseny de guies metodològiques per al desenvolupament d'activitats sociodeducatives orientades a la prevenció de la radicalització violenta dels joves

  • Formació de membres de la comunitat educativa per a la utilització de les guies

  • Programació i execució de les activitats socioeducatives per a joves i les sevs famílies

  • Compilació i sistematització de bones pràctiques

Enllaços relacionats
Visita del director de l'ONGD marroquina ATIL a Menorca Noticia projecte web Mans Unides