Formació en agroecologia per a la joventut de Tambacounda

Número:
2020328
Estat:
Tancat
Beneficiari:
Joves
País:
SENEGAL
Continent:
ÀFRICA
Àmbit:
Sostenibilitat al planeta i canvi climàtic
Aportació del Fons:
24.669,39€
Entitat executora:
VOLS
SINOPSI:

L’arribada de la pandèmia del COVID-19 ha posat en evidència la vulnerabilitat de la població de la zona, dedicada principalment a activitats econòmiques de subsistència vinculades al petit comerç informal. Aquestes activitats s’han vist aturades de cop per les mesures imposades per evitar els contagis, i les famílies s’han trobat sense alternativa per a garantir una alimentació suficient.

L’equip del Centre de Formació Professional Don Bosco de Tambacounda, en xarxa amb diferents organismes i ONGD, ha realitzat una reflexió sobre la manera d’enfortir les capacitats de la joventut de la zona per incrementar la seva resiliència davant futures crisis.

El projecte preveu la posada en marxa d’una formació en agroecologia, així com un acompanyament individual a joves i a les seves famílies que disposin d’un terreny per conrear i garantir d’aquesta manera la sobirania i seguretat alimentàries.

Es preveuen dos resultats principals:

  • Realització com a formació complementària, la capacitació dels i les joves estudiants en tècniques de recuperació de sòl per al conreu i de producció seguint tècniques agroecològiques. Per a participar d’aquesta formació es prioritzarà les noies i aquell alumnat amb més dificultat per accedir a la formació tècnica.
  • La preparació i conreu de 10 horts particulars amb la instal·lació de sistemes de reg i de protecció a les altes temperatures.