El Fons Menorquí obre dues convocatòries per abordar el post covid-19

Des de la irrupció fa poc més de quatre mesos a la Xina de la Covid-19, la nostra realitat ha canviat radicalment, tant a nivell local com mundial. Al compàs de la ràpida expansió de la pandèmia, el món s’ha aturat i la gravíssima emergència sanitària està derivant en una crisi econòmica i social de conseqüències que encara ara ens resulten difícils de mesurar. El virus ha posat de manifest la fragilitat de la espècie humana i també la vulnerabilitat de les nostres societats.

Tot i que encara no podem dimensionar l'abast dels efectes que suposarà la crisi COVID-19 i del confinament és imprescindible treballar perquè les poblacions comptin amb els recursos necessaris per fer-hi front i així disminuir la intensitat dels seus efectes, així com fomentar aquelles iniciatives i projectes locals que permetin des de Menorca detectar noves tendències i generar coneixement per a la construcción d’un món post covid-19 just i equitatiu.

Per aquest motiu, la Junta del Fons Menorquí obre les següents convocatòries de projectes:

  •  Convocatòria Post-emergència i mitigació de la covid-19 (oberta tot l’any). Import total: 100.000€

Un cop més, les poblacions vulnerables de sud global són les més afectades, i estan patint de manera més profunda les conseqüències d'aquesta situació sobrevinguda. La fragilitat i el debilitament de les estructures bàsiques dels estats, com la sanitària o socioeconòmica, són fonamentals per entendre la gran quantitat de població que quedarà desprotegida i sense mitjans de vida per recuperar-se d'aquesta situació.

  • Convocatòria per a micro-projectes per un món millor en temps de post covid-19 (Educació per a la Ciutadania Global i Desenvolupament Local). Oberta del 8 al 31 de maig de 2020. Import total 25.000€

La convocatòria vol ser un laboratori per fomentar aquelles iniciatives i projectes de reflexió, diàleg, debat, intercanvi d’idees que permetin detectar noves tendències amb formats i metodologies innovadores capaces de contribuir a la construcció d’un món post covid-19 just i equitatiu.

Enllaços relacionats
Convocatòries Post Covid-19 Fons Menorquí