Dia Mundial de la Salut. Impacte de la COVID-19 als diferents països

7 d'abril

Al Fons Menorquí de Cooperació ens preocupa la crisi sanitària a Espanya i també la d’aquells països amb sistemes de salut febles. Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) “l’absència d’una cobertura universal sanitària és la major amenaça contra la salut”. I és que els obstacles en l’accés de la població més vulnerable a la sanitat, així com uns fràgils sistemes de salut, constitueixen la base de la inseguretat sanitària. Un indicador de les desigualtats és l’esperança de vida en néixer, que fluctua entre els 50 anys en alguns països africans i els 80 en la majoria dels països occidentals

El Fons Menorquí defensa que la seguretat sanitària és un bé públic global.

Ara més que mai és necessària una sanitat pública universal. L’emergència sanitària de la Covid-19 posa de manifest que els virus no tenen fronteres, de manera que si no s’aconsegueix frenar la crisi sanitària per igual a tots els països, la globalització farà la seva part i continuaran les infeccions a tot el món. I avui, dia Mundial de la Salut, fem una crida perquè no oblidem les persones que viuen en països més vulnerables per manca de sistemes de salut sòlids, d’aigua o d’higiene, ni tampoc la població desplaçada per conflictes i crisis i d’aquella en situació d’alta fragilitat alimentària, ni les persones migrants que viuen en situació de precarietat en els nostres pobles i ciutat i que esdevenen els invisibles de la nostra societat.

Ara més que mai és necessària la governança global i la cooperació internacional per donar resposta de manera conjunta i unitària als reptes mundials.

 

Infografies 2020

 

DOCUMENTS ADJUNTS
20 04 07 Dia Mundial de la Salut .pdf