Reconstrucció de 8 vivendes a Rubavu (Rwuanda)

12 de febrer
  • rwanda

Finalitzat el projecte de Creu Roja Illes Balears de reconstrucció de 28 vivendes per a les famílies de Rubavu (Rwanda) afectades pel desbordament del riu Sebaya del març de 2018.
Finançament del Fons Menorquí de Cooperació 5.370€

La intervenció ha permès respondre a les necessitats de recer i abric de 28 famílies afectades per les inundacions de març de 2018 al districte de Rubavu. Les dades d’avaluació sobre la situació d’emergència comptabilitzaren 950 famílies afectades.

S’ha aconseguit rehabilitar i/o construir 28 habitatges propietat de les famílies vulnerables afectades per les inundacions.

Els habitatges han estat reforçats amb terra de ciment, bigues de fusta i sostres amb làmines de ferro.

El 100% de les famílies estan satisfetes amb el suport rebut gràcies al projecte i a la feina del conjunt de Creu Roja Ruandesa i Espanyola i el 96% d’elles consideren que els seus habitatges ara són més segurs i resistents per afrontar futures condicions climatològiques adverses.

  • La qualitat dels 28 habitatges (188 persones) seleccionades ha sigut millorada gràcies als materials utilitzats, els equipaments, així com per les tècniques de construcció utilitzades.

Les 2/3 parts de persones beneficiàries són dones, tenen més de 5 anys i presenten alguns criteris de vulnerabilitat específics (mares solteres i caps de família). Són principalment vídues o casades, amb de 3 a 6 persones al seu càrrec.

Creu Roja Rwanda