Lideratge de dones i joves amb enfocament al dret a l'aigua i sanejament

Número:
2019249
Estat:
Tancat
Beneficiari:
Grups indígenes
País:
GUATEMALA
Àmbit:
Sostenibilitat al planeta i canvi climàtic
Aportació del Fons:
59.900,00 €
Entitat executora:
STEI-IB i AEPREQ Asociación de Educadores Populares Reasentados de Quiché
SINOPSI:

En els darrers anys, Guatemala ha vist agreujats els efectes del canvi climàtic i l'escalfament global amb el progressiu deteriorament del medi ambient, desastres naturals, la tala immoderada d’arbres, manca d’aigua, contaminació hídrica deguda a l’ús freqüent de productes químics i la falta de sanejament, i les malalaties que es deriven d'aquesta situació entre la població d’àrees rurals.

Aquest context requereix d’accions immediates i de mesures que contribueixin a la millora, cura i conservació del medi ambient, a la salut i benestar de les persones, per això es planteja un projecte que aposta per assolir els següents objectius:

General: implementar processos formatius per dones i joves maies maies de l’àrea rural del departament de Quiché fomentant el dret a l’aigua i medi ambient, enfortint el lideratge per a l’autogestió comunitària. 

Específic: desenvolupar processos formatius i educatius enfocats al dret humà a l’aigua per enfortir la participació de dones i joventut  de l’àrea rural en l’ús, aprofitament i conservació del recurs hídric, per al manteniment d’horts familiars amb enfocament orgànic per al complement de la seva dieta alimentària.

Es beneficiaran a 4 comunitats del municipi de Nebaj (La Pisata, Sumalito, Salquil i Tzalbal). Es beneficiarà a 80 dones, 60 joves de l’àrea rural, 80 mestres i mestresses en servei a l’escoles. Les activitats més importants a destacar: alfabetització fase inicial, horts familiars i formació ciutadana amb 80 dones maies ixiles. Formació ciutadana a 260 joves des d’un anàlisi crític, reflexiu, analític i propositiu sobre el dret a l’aigua, sanejament i defensa del territori, enfortint el seu lideratges per l’autogestió comunitària. Formació a distància per a mestres i mestresses durant dos cursos de la vida útil del projecte.

ENLLAÇOS RELACIONATS