Menorca pel clima

Menorca sumarà veus a la vaga mundial pel clima que s'ha convocat pel pròxim 27 de setembre. La idea és que el màxim de gent s'hi pugui sumar amb una aturada mínima de 15 minuts a les 12 h del divendres 27.

Diverses associacions, col·lectius i persones a nivell individual es venen reunint a Menorca des de fa setmanes per a preparar actes de suport a la vaga mundial pel clima. S'ha acordat un manifest local (adjunt) i es demana que es doni màxima difusió a la idea. La problemàtica ambiental derivada del canvi climàtic és molt urgent i s'han d'accelerar les solucions.

Avançar ràpid amb les renovables, disminuir al màxim el funcionament de l'actual central elèctrica, abordar el transport públic i les polítiques de mobilitat menys contaminants, condicionar el nou creixement urbanístic respecte al consum de recursos, les polítiques d'aigua per evitar futures dessaladores..., són algunes de les qüestions que es citen al manifest acordat.

Per fer un canvi significatiu, es demana la implicació de les institucions públiques, però també de les empreses i de la ciutadania. La qüestió és prou important per intentar accions transversals, que no depenguin d'ideologies o de conjuntures. Tothom hi pot col·laborar i és qüestió de buscar-ne la manera.

S'estan programant actes pels dies anteriors al 27, dels quals s'anirà informant progressivament.

Ara mateix, es demana que es difongui al màxim el manifest i que faceu pública la vostra adhesió als mitjans de comunicació o les xarxes socials. Ens hi juguem molt. Hi hem de ser.

 

Organitzador:
Menorca pel Clima
DOCUMENTS ADJUNTS
ManifestVaga270919 Def.pdf