Inauguració exposició de fotografies sobre refugiats

Horari:
20:00h

El proper dilluns dia 29 de juliol de 2019 s’inaugura una exposició de fotografies sobre refugiats. Aquest acte està organitzat per l’associació CAMI junt amb la col·laboració de l’Ajuntament de Ciutadella i el Fons Menorquí de Cooperació.

 

Les fotografies mostren l’impacte de la Guerra de Síria i com aquesta va empènyer a milions de persones a desplaçar-se fora de les seves fronteres iniciant un èxode cap a les nacions veïnes o creuant mars i continents.

Al Líban, van arribar fins a un milió i mig de persones refugiades que es distribuïren per les diferents regions d’aquest país de 4 milions d’habitants. A Arsal, localitat que fa frontera amb Beirut i d’on són les fotografies exposades, es van establir més de 120 milions de desplaçats, triplicant la seva població original de prop de 40.000 habitants. A aquesta localitat, el Fons Menorquí, a través del Fons Català, finança part d’un projecte de moviment de persones (s’adjunta resum del projecte).

Aquesta regió és un exemple dels efectes d’una guerra sobre les persones i amb les fotografies i la xerrada de les representants de l’Associació Catalunya-Líban, en podrem conèixer algunes de les seves històries.

El Fons Menorquí de Cooperació, a través del Fons Català de Cooperació, l'Associació Catalunya-Líban i Socors Popular Libanès, finança el projecte "DRET A LA SALUT DE LA POBLACIÓ REFUGIADA SÍRIA I LIBANESA, MÉS VULNERABLE A AARSAL, LÍBAN"

L'associació CAMI també representarà una obra de microteatre (representant un poema de Joan López Casasnovas).

 

Organitzador:
Associació CAMI