Cicle de Cinema Social a la fresca

01 de juny de 2019
Horari:
A partir de les 21h

Cicle de cinema Intercultural

Aquest cicle de cinema vol posar en valor la diversistat cultural i promoure les relacions interculturals com a forma de complir el novè dels compromisos pels quals la ciutat de Maó forma part de la coalició Europea contra el Racisme.

La primera pel·lícula és Els desposseïts.

Els desposseïts és un viatge impressionista rodat a l’Índia, la República Democràtica del Congo, Malawi, Suïssa, el Brasil i el Canadà, que ajuda a entendre la lluita diària d’una classe rural mundial que passa fam.En aquests temps d’agricul- tura industrialitzada, les persones que produeixen aliments a tot el planeta guanyen menys que gairebé qualsevol altra professió. Aquesta pel·lícula —en part cinéma-vérité, en part assaig— analitza els mecanismes que enfonsen els agricultors en un cicle lúgubre de desesperació, deutes i despossessió.

 

SOBRE LA DIRECCIÓ

Mathieu Roy és un cineasta establert a Mont-real amb una trajectòria que l’ha portat al món del cinema, el teatre, l’òpera, la televisió i la música clàssica. Mathieu ha viatjat per tot el món i ha col·laborat amb alguns dels artistes més destacats, com ara el llegendari cineasta Martin Scorsese. El seu primer llargmetratge documental, François Girard en trois actes, va ser guardonat amb el premi Gémeaux 2005 al millor documental cultural. El 2006, va dirigir La peau de léopard, un documental del periodista Pierre Nadeau sobre el conflicte israelianopalestí. L’abril de 2009, en la inauguració del 27è Festival Internacional de Cinema sobre Art (FIFA), Mathieu va presentar Mort à Venise, un viatge musical amb Louis Lortie. El film va guanyar el premi del públic ARTV. L’últim documental de Mathieu, Ecclestone ‘s Formula, és el primer projecte que explica la història del cap de la Fórmula U, Bernie Ecclestone. Entre els projectes cinematogràfics actuals de Mathieu figuren el seu primer llargmetratge de ficció, un drama familiar i un projecte multimèdia sobre la World Cinema Foundation de Martin Scorsese. Titulat Toutes les mémoires du monde, hi participaran el mateix Scorsese, Walter Salles, Abbas Kiarostami, Wim Wenders, Bertrand Tavernier, Fatih Akin, Wong Kar Wai i molts d’altres.

Cicle documental amb el suport de la Regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament de Maó.

 

 

 
Carrec:
Ajuntament de Maó